top of page
118212843_10157781253142736_6931702241578364167_o.jpg

detox / moods 

2020 / selection

A DETOX c. munka tartalmi szempontból az egyik legszemélyesebb munka, tízszer (de ha a két szélső,  jobb felső és bal oldal alsó fekvő alakját nem kötjük össze gondolatban, akkor tizenegyszer) festettem le ugyanazt a nőalakot, amit magamról mintáztam, különböző pózokban.

Ahogy a cím is utal rá, a kép témája a detox, detoxikáció, a mérgező anyagoktól és dolgoktól való megszabadulás művelete. A legelső jelentésrétegben a saját küzdelmemről szól , ahogy különböző függőségektől próbálok megszabadulni, ennek sok hangulatával és fázisával. A képen a függőség nincs konkrétan specifikálva, de a háttér mintája és az elszórt borospoharak szerhasználatra, a mobiltelefonok a társfüggőségre, egészségtelen kapcsolati függőségekre utalhatnak. A rossz gondolatoktól, a hangulatzavaroktól való szabadulás is megjelenik a képen, a triptichon közepén szándékosan nincsen alak, a kihagyott tér a lényege lehet a munkának: a minden mögött meghúzódó „space”, az ég, a teljes nyugalom és szenvedésmentes béke tere.

Ha sikerül ide eljutnom, akkor a lebegő rossz gondolatokat is derűs nyugalommal tudom szemlélni. Ez a lebegés és a kihagyott tér a legtöbb képemen megjelenik, szándékom szerint egy második jelentésréteget adva az elsődlegesen megjelenített történéseknek.

bottom of page