top of page
315299739_611190504132639_6396092308788558287_n.jpg

NO NEED TO --

2022 / selection

Kollabor 2022 / Godot LABOR 

Nőművészettel foglalkozom, azon belül a nők társadalmi helyzetével, valamint a posztfeminista diskurzus azon gondolatával, hogy mit kezdünk a kulturálisan femininnek és maszkulinnak tartott minőségekkel, amelyek mindenkiben megtalálhatók. A feminizmus az olyan hagyományosan nőiesnek tartott minőségek átértékelését is előremozdította, mint az empátia, az intuitív gondolkodás, a lágyság, a passzív, befelé forduló attitűd, a rugalmas megküzdési stratégiák, szemben a kapitalista társadalom uralkodó logikájával, az agresszív, növekedést fetisizáló szemléletével.

Ehhez kapcsolódnak a modernkori szellemi útkeresésre tett reflexiók, a boldogság- és szabadságkeresés, melyek napjaink meghatározó témái, amelyhez Japánban való tartózkodásom alatt kerültem közelebb. Erre reflektálnak a művek tér és idő nélküli, lebegő hátterei, valamint a képeken visszatérő motívumok, mint a szem, a Nap, a láncok, a víz és növényzet is, mint a személyes lelki életünk újraértékeléséhez kapcsolódó vallási és filozófiai irányzatokra tett utalások. 

 

Az olaj-vászon képek mellett az új sorozatban használok kompozit-, alumínium-, szálcement- és acéllemezeket, valamint üveg alapot. Az anyaghasználatban nőiesnek tartott lágyságot ezzel szemben a textilek, műszőrme és hímzés kontrasztjával fejezem ki.

bottom of page